Planinari Oštra čuka

Сарадња ПД „Ошта Чука” и ПК „Јасеница”

Друштво

Чланови Планинарског клуба „Јасеница” из Смедеревске Паланке, претходног викенда били су гости Планинарског друштва „Оштра Чука”. На предлог домаћина, планинари су првог дана боравка обишли источни део планине Девице – Момин камен, кањон Ждрело, врхове Бусарник и Милованову бучину, Велику и Малу пропаст и укупно прешли 14 км са преко 800 метара висинске разлике. Акција је изведена без иједне паузе. Другог дана, планинари из Смедеревске паланке и Сокобање, прошетали су до Оштре Чуке и том приликом прешли 20 км са око 900 метара висинске разлике.

Сарадња планинара из Смедеревске Паланке и Сокобање, биће настављена и у наредном периоду и чак и интензивирана. Најпре ће сокобањско планинарско друштво учествовати у планинарској акији коју ПК „Јасеница” организује 18. октобра.

Од председника ПД „Оштра Чука” Младена Антића, сазнајемо да ће заједно са планинарима из ПК „Јасеница” у наредном периоду испитати терене на планини Девици јер сокобањско планинарско друштво има у плану да наредне године организује такмичење у оријентирингу на међународном нивоу.

С обзиром да је ПК „Јасеница” и оријентиринг клуб, његови чланови имају доста искуства у организовању тих такмичења, тако да ће помоћи својим планинарским колегама из Сокобање, да организују ово атрактивно такмичење у току наредне године.

Planinari Oštra čuka

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − two =