Промоција књиге „Поведе ме” Силване Миљковић

Друштво Култура

Промоција књиге „Поведе ме” ауторке Силване Миљковић одржана је јуче. Ово је њена прва ауторска збирка поезије а промоција је била хуманитарног карактера.

− Књига је пуна емоција као и свака књига, сваки песник има своје емоције овде су у питању моје емоције. Ја сам неко ко много воли да се смеје а у песмама пишем све оно што ми лежи на срцу. У плану јејош једна збирка песама а започела сам и писање романа − рекла је Миљковић.

Модератор промоције била је Марика Живковић која је уједно лектор и коректор збирке песама. Поред ауторке збирке, говорили су Марко Божиновић из Културног центра „Сокобања”, Милош Вељковић из Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” чији је Силвана члан. Након тога пријатељи и рођаци ауторке казивали су стихове њених песама. Промоцију је музиком обојио фрулаш Зоран Ристић.

Силвана Миљковић је рођена 1990. године у Сокобањи где и живи. Едуковала се за куварицу и бави се угоститељским пословима. Тренутно има породичну радњу за припрему брзе хране. Склоност ка поезији осетила је још у основној школи када су и настали њени први стихови. Веома рано постала је члан Књижевног клуба „Соколово перо” и била је један од најактивнијих чланова све до преласка у Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” у чијем је оснивању и сама учествовала. И поред тога што је мајка троје деце проналази времена да учествује у свим дешавањима у Удружењу, па је из тих разлога изабрана за заменика председника Удружења.

Силвана пише веома лирски осећајне песме, нежних стихова и лепоте. За своје стваралаштво награђивана је више пута и то најчешће на Поетској позорници плус у Ћуприји, на којој је са првим учешћем 2011. године била похваљена за песму „Поведе ме” те је због тога одлучила да њена прва збирка поезије понесе тај наслов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 2 =