Ртањ: Земаљска станица ванземаљаца?

Друштво

Бернард Љубас, уфолог и истраживач паранормалних појава из Рековца, који дуже од две деценије истражује непознате летеће објекте и појаве, један је од заговорника теорије да нисмо сами у свемиру. Његово тумачење живота ван земље, на основу досадашњег истраживања, иде корак даље, па Љубас сматра да нас бића са друге планете редовно посећују.

Наш саговорник истиче да ванземаљци најчешће посећују управо планину Ртањ јер их она највероватније привлачи својим пирамидалним обликом услед кога емитује специфичну енергију, односно зрачи. Према његовим речима, занимљивост ове тајанствене планине становници Сокобање требало би више да користе и у туристичке сврхе.

Љубас је у сталном контакту и са Сашом Нађфејем из Центра за истраживање и екологију „Дух Ртња”, организације оформљене у циљу повећања еколошке свести, заштите ендемских природних вредности и истраживачких активности на планини Ртањ. Посебна интересовања и истраживања се односе на специфичности пирамидалног и купастог рељефа планине Ртња и њене околине као и јонизујућих и гео зрачења.

‒ Управо од њих добијам разне информације у вези са појавама разних летилица, односно светлосних сигнала и звукова ‒ истиче Љубас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 17 =