Roditeljski i podela besplatnih udžbenika u četvrtak

Društvo

Školska godina, kao i u celoj Srbiji, tako i u sokobanjskoj Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo”, počinje prvog septembra, tačnije u petak. Ali je ova škola zbog niza aktivnosti koje treba preduzeti i prema novim smernicama Ministarstva prosvete, odlučila da organizuje roditeljske sastanke 31. avgusta.

Po rečima direktorke Tanje Gligorijević, od osam sati biće prozivka i smeštaj u odeljenja učenika prvog razreda, a od devet časova biće prozivka učenika petog razreda.

− I ove godine opština Sokobanja obezbedila je besplatne udžbenike za sve učenike naše škole, tako da će predsednik opštine, gospodin Miodrag Nikolić 31. avgusta biti sa nama i zajednički ćemo podeliti udžbenike i pribor našim učenicima. Kasnije će odeljenske starešine održati roditeljske sastanke i detaljno roditelje uputiti na sve aktivnosti i preporuke Ministarstva prosvete za ovu školsku godinu. Za učenike od  drugog do sedmog razreda takođe će se održati roditeljski sastanci 31. avgusta od 11 časova, kada će, takođe, roditelji biti upoznati sa svim aktivnostima i biće podeljeni besplatni udžbenici ‒ kaže naša sagovornica.

Što se tiče aktivnosti od prvog septembra, direktorka kaže da su dobili detaljne smernice od strane Ministarstva, tako da će prvi radni dan, 1. septembar, biti posvećen razgovoru sa decom i upoznavanju sa planom rada u prvim nedeljama nove školske godine.

‒ Nastava u nedelji od četvrtog do osmog septembra 2023. godine organizovaće se kroz tematsku nastavu i svaki dan imaće svoju temu i nastavnici i učitelji će kroz integrativnu-ambijentalnu nastavu i projektnu nastavu da upoznaju učenike sa negovanjem vrednosti međusobnog poštovanja, saradnje i solidarnosti uz obavezno uvažavanje različitosti ‒ objašnjava direktorka Tanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 1 =