Korona

Raste broj zaraženih ali i vrste ponuđenih vakcina

Društvo Zdravlje

Zaključno sa jučerašnjim datumom na teritoriji opštine Sokobanja, registrovano je 95 aktivnih slučajeva zaraze virusom kovid-19. Od ponedeljka, broj prvih pregleda se povećao, tako da je prema poslednjem testiranju na osnovu analize brisa 31 testirane osobe virus korona potvrđen kod 11-oro.

Do kraja dana stići će rezultati još 30 testiranih meštana, tako da će broj pozitivnih pacijenata na kovid-19, biti veći. Klinička slika kod obolelih je različita i kreće se od blagih simptoma do onih sa upalom pluća i trenutno je 11 osoba sa područja naše opštine hospitalizovano.

Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji opštine Sokobanja  dato je 3.500 doza vakcine. Prvu dozu primilo je 2.400 Sokobanjčana, što čini oko 16 procenata punoletnog stanovništva naše opštine, dok se do sada revakcinisalo 1.100 meštana. Revakcinacija se prema rasporedu koji je utvrdilo Ministarstvo zdravlja obavlja od 8 do 15 časova a od 15 do 20 časova vrši se redovna vakcinacija prvom dozom.

Inače, od ponedeljka, u sokobanjskom Domu zdravlja, pored kineske, vrši se i imunizacija građana Astra-Zenekom i Fajzer vakcinom. Oni koju su se opredelili za rusku vakcinu, biće pelcovani u Aleksincu ili Nišu u zavisnosti od toga za koje su se od ova dva mesta opredelili prilikom prijavljivanja preko eUprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven − two =