Zdravstvo

Сокобањски здравствени радници у борби против вируса корона

Друштво

Многи лекари и медицинско особље Специјалне болнице „Сокобања”, пре него што је ова здравствена установа претворена у ковид болницу, редовно су одлазили у Ниш и помагали својим колегама. Од 31. марта у Клинички центар Ниш, одлазили су доктори: Драган Станојевић, Мирољуб Ђорђевић, Мирјана Живановић, Иван Никодијевић, Марко Тодоровић, Силвана Поповић, Милан Милановић, Александар Димитријевић и Милена Стојковић. И 16 медицинских техничара и сестара из Специјалне болнице ,,Сокобања” било је у КЦ Ниш са поменутим лекарима, а то су: Александар Ђорђевић, Ана Илић, Ивана Илић, Милена Димитријевић, Кристина Стојковић, Милена Минић, Снежана Милутиновић, Јана Матеовић, Александар Јовановић, Јована Светозаревић, Маријана Трифуновић, Ивана Радивојевић, Татијана Марковић, Мартин Ранђеловић, Драган Вељковић и Златко Петровић.

‒ Сви наведени лекари и здравствени радници су прво радили у Нишу, а затим су наставили да раде и у нашој болници где су им се додатно прикључили лекари: др Бранка Лазић, др Ивана Богосављевић, др Марија Богићевић, др Александра Вујовић, др Ана Љубомировић, др Иван Богосављевић ,др Стеван Мирковић, као и сестре и физиотерапеути. Врло је битно да напоменем да су са нама о пацијентима од првог дана у Специјалној болници ‘Сокобања’ бринуле и колеге из Специјалне болнице ‘Озрен’: др Мирослав Јевтић, др Гордана Антонијевић, др Ивана Миливојевић, др Бранислав Илић, др Марина Тасић и др Немања Јонић, као и сестре – медицински техничари. Треба напоменути и то да су три лекара из СБ ‘Сокобања’, одмах, на почетку проглашења пандемије, узела боловање – наводи директорка Весна Милановић.

Zdravstvo
Извор фотографије: Инстаграм

Др Иван Никодијевић, који је најпре са својим колегама лечио пацијенте у КЦ „Ниш”, а затим од априла и у ковид болници у Сокобањи, каже да му је у Нишу најтеже падало време које је провео чекајући анестезиологе да одлуче да ли ће да пребаце млађе пацијенте на респиратор јер више нису могли сами да дишу. Др Никодијевић додаје да се, поред бриге за пацијенте, трудио да у сваком тешком тренутку буде на висини задатка и квалитетно представи специјалну болницу у којој ради.

‒ Поносан сам био што смо добијали похвале од медицинског особља из Ниша које је видело како ми професионално обављамо свој посао и пре свега од пацијената који су нам безгранично веровали и само чекали да Сокобањци буду по распореду, јер су тада осећали да су у сигурним рукама. У Специјалној болници ‘Сокобања’, где смо се ми сви заиста добро организовали, задовољство је било гледати како излечени пацијенти напуштају болницу и одлазе својим кућама уз обавезну констатацију да ће ускоро поново доћи, али овог пута на рехабилитацију ‒ каже Никодијевић.

Стручност и залагање сокобањских лекара и медицинског особља, препознали су сви а управо на дан 22. маја, када је Специјална болница „Сокобања” престала бити ковид болница и када су отпуштени и последњи успешно опорављени пацијенти, председник Александар Вучић, организовао је пријем за лекаре и медицинско особље из целе Србије које је радило у ковид болницама. Као представници сокобањске болнице пријему су присуствовали директорка др Весна Милановић, њен помоћник др Драган Станојевић, др Иван Никодијевић, као и сестре Тања Марковић и главна сестра Слађа Мијалковић, која је у претходном периоду беспрекорно организовала сестре.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − two =