Министар Мартиновић посетио Сокобању

Друштво Политика

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио је јуче општину Сокобања и изјавио да ће држава Србија преко својих ресорних министарстава наставити да помаже развој Сокобање као и да ће један од приоритета Владе Србије у наредном периоду бити укључење Сокобање на ауто-пут.

У оквиру посете министра Мартиновића, најпре је у сали Скупштине општине одржан састанак на коме је разговарано о актуелном стању и резултатима Сокобање, али и о потребама које она има као место које се снажно развија и које је једна од приоритетних дестинација на туристичкој мапи Србије. Том приликом Општини Сокобања је уручено 20 лаптоп рачунара за потребе даљег унапређења рада локалне самоуправе.

Састанку су поред министра и председника општине Миодрага Николића присуствовали и Владан Пауновић,начелник Зајечарског управног округа, заменик председника општине Владимир Миловановић, председник Скупштине општине Владан Петковић, начелница Општинске управе Милена Раденковић Гаћеша и шефица Кабинета председника општине Оливера Денић.

Након састанка, министар је обишао Јединствено управно место у згради општинске управе, чије је опремање финансирано средствима овог министарства, затим биоскоп „Моравицу” за чију је другу фазу реконструкције Министарство државне управе и локалне самоуправе обезбедило средства, као и Летњу позорницу ,,Врело”, која је суфинасирана средствима Министарства туризма.

− Држава Србија преко ресорних министарстава наставиће да помаже развој Сокобање јер се ова општина показала као један поуздан партнер. Сваки динар који је овде уложен је искоришћен наменски на паметан начин који омогућава свеукупни развој Сокобање. Оно што је један од приоритета је укључење на ауто-пут, видим да је то мештанима веома битно, јер би то знатно скратило путовање до Београда и мислим да је то један од приоритета Владе Републике Србије у наредном периоду − истакао је министар Мартиновић.

Миодраг Николић, председник општине Сокобања захвалио се министру Мартиновићу на посети и потврди да Сокобања иде правим путем у сигурну и стабилну будућност, као и то да је уверен да ће се сарадња Сокобање са Владом Републике Србије наставити да се одвија на најбољи начин као и до сада, на обострано задовољство а све за потребе и корист грађана Сокобање и Србије.

− Сокобања је вероватно својом заслугом привукла између осталих и пажњу министра Мартиновића, јер министарство које он предводи конкретно надлежно за функционисање , саме општине Сокобања и осталих наших јавних установа и институција. Данас смо добили једно признање да то радимо како треба да грађане укључујемо у доношење одлука, за шта смо у претходном периоду и добили награду за транспарентност. Поред тога, добили смо подршку за даљи развој и пројектно финансирање − рекао је Николић.

Владан Пауновић, начелник Зајечарског управног округа  каже да је овом посетом настављена једна добра пракса обиласка Србије, округа и локалних самоуправа од стране ресорних министарсстава Владе Републике Србије.

− Једино на тај начин у директном контакту са локалним самоуправама, разговорима са грађанима, може се на терену реално сагледати проблематика и видети где, шта и на који начин Република може помоћи локалним самоуправама да реше неке своје и капиталне али и локалне ствари. Много тога је захваљујући Влади и министарствима урађено на подручју Зајечарског округа. Многи пројекти ће угледати светло дана и многи од њих, својим завршетком, отвориће неку нову перспективу тим општинама и округу у целини. Не сумњам да ће та пракса бити настављена и даље на задовољство свих локалних самопурава и на задовољство свих грађана − рекао је Пауновић.

Посету Сокобањи министар Мартиновић је завршио обиласком вишеструко награђиваног газдинства Саше Радивојевића – ,,Пчелињак Радивојевић” у Мужинцу. Пчеларско газдинство Радивојевић бавимо се пчеларством од 2011. године, а последњих година и производњом финалних производа. Када је реч о основном производу, у асортиману су: багремов, ливадски, шумски, липов и мед од уљане репице. Од финалних производа, то су пре свега разне мешавине, рецимо мед и орашасти плодови, прополис, као и ракија „Медовача”.

Саша Радивојевић је у разговору са министром истакао да је изузетно задовољан сарадњом са општином Сокобања која преко разних субвенција помаже развој пољопривредне производње на територији наше општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − twelve =