Ljajić

Расим Љајић: Сокобања апсолутни туристички хит и најбрже растућа дестинација у земљи

Друштво

Расим Љајић, потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, јуче је приликом отварања Летње позорнице „Врело” истакао да је Сокобању посетио из два разлога. Први је свакако отварање поменутог објекта, а други разлог је, како је рекао, што је Сокобања без икакве сумње апсолутни хит у земљи, туристичка дестинација са највећим бројем долазака и остварених ноћења у Србији у месецу јуну.

Бања под Озреном је, према речима ресорног министра, на првом месту и по броју искоришћених ваучера, а бележи и просечно пет ноћења, што је двоструко више од просека у земљи. Министар Љајић је истакао да је Сокобања најбрже растућа туристичка дестинација у земљи, која бележи чак три пута више долазака и остварених ноћења у односу на 2015. годину.

Ljajić

– Верујем да ће у наредним данима, месецима, годинама, ово сигурно бити дестинација која ће све брже расти и привући све већи број домаћих и страних туриста. Оно што јесте наш план то је да се окрећемо и страним туристима и да имамо понуду која ће задовољити и њихове потребе, а за то су потребне и нове инвестиције пре свега приватног сектора, односно изградња луксузних хотела и то је нешто што недостаје Сокобањи – рекао је министар Љајић.

Он је истакао да ће држава наставити да што више улаже у инфраструктуру у Сокобањи, јер тренутни број туриста не може да прати постојећа инфраструктура.

Према речима директора Туристичке организације Сокобања Љубинка Миленковића, у Сокобањи тренутно борави 15.000 гостију, док за викенд тај број достиже и 20.000. Смештајни капацитети су букирани до новембра месеца захваљујући доброј туристичкој понуди, ваучерима и промоцији коју Туристичка организација Сокобања ради са Туристичком организацијом Србије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + sixteen =