Radovi na uređenju deponije

Društvo

U toku su radovi na uređenju gradske deponije koja je višedecenijski problem opštine Sokobanja. Radove je proteklog petka obišao zamenik predsednika opštine Sokobanje Vladimir Milovanović koji je tom prilikom objasnio da će postojeća deponija biti uređena kako bi bilo mesta za odlaganje smeća i narednih godinu dana, dok se ne izgradi regionalna deponija u Nišu.

− Na ovoj deponiji se od pre dve godine ne izvozi  samo smeće iz Sokobanje, već iz svih mesnih zajednica. Ove godine su opredeljena sredstva od 3 miliona dinara za sanaciju koja podrazumeva blokadu dela deponije prema reci Moravici i pravljenje bedema koji će sprečiti urušavanje smeća u reku Moravicu, čime će se izbeći velika ekološka katastrofa. Biće nasipan put preko deponije i napravljen kružni put kako bi kamioni imali jednostavniji i efikasniji pristup − rekao je Milovanović.

Kako bi se sprečilo neplansko odlaganje smeća biće postavljena i rampa a radnici JKP „Napredak” radiće u dve smene i nadziraće odlaganje smeća. Samo uz njihovo prisustvo i uz odgovarajuću naknadu moći će da se odlaže smeće na mesta koja za to budu određena na deponiji. Biće preduzete sve mere zaštite od paljenja deponije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 12 =