PU „Buckoˮ: Spremno dočekali novu radnu godinu i poželeli dobrodošlicu Buckićima

Društvo

Nova školska, odnosno radna godina počela je i u Predškolskoj ustanovi „Buckoˮ. Ono što je najbitnije je da je početkom ove školske godine znatno smanjena lista čekanja sa koje su upisana 89 mališana. Na upis sada čeka još devetnaestoro dece koja su 2017. godište. Prema rečima direktora ove obrazovne ustanove, Dušana Mijajlovića, u toku narednih nekoliko dana PU „Buckoˮ dobiće zvanično odobrenje da otvori novu vaspitnu grupu i zaposli još dva radnika, tako da će i ti mališani biti upisani.

Mijajlović ističe da će ove godine biti i nekih novina, pre svega starije grupe neće spavati a na taj način ova ustanova će pokušati da se na vreme približi i uskladi sa novim propisima i strukturom modela predškolskog obrazovanja i vaspitanja koji je simbolično nazvan „Godine uzletaˮ, a koji će se primenjivati od 2021. godine.

‒ Takođe jedna od novina je pilot projekat u predškolskoj ustanovi vođenje elektronske dokumentacije, odnosno elektronskog dnevnika i mi ćemo biti prva predškolska ustanova u Srbiji koja vodi dokumentaciju na taj način ‒ kaže Mijajlović.

Naš sagovornik dodaje da je završen i idejni plan uređenja dvorišta ove predškolske ustanove, ali da će s obzirom da se radi o značajnim novčanim sredstvima (oko 200.000 evra), PU „Buckoˮ morati da kroz projekte traži investitore, kako bi dvorište vrtića moglo kompletno da se uredi.

Inače, od ove nedelje kreće se sa adaptacijom dece na vrtić, tako da će novi polaznici prvih dana boraviti po sat vremena u vrtiću, a u sledećoj nedelji po dva sata i na taj način se polako produžava vreme boravka do spavanja, odnosno dok se deca ne naviknu i adaptiraju na vrtić.

Dobrodošlicu Buckićima i uspešnu novu školsku godinu poželeli su i gosti PU „Buckoˮ, Pozorište za decu „Voždovčićˮ, koje je izvelo predstavu „Čardak ni na nebu ni na zemljiˮ i oduševio mališane.

‒ Pozorište za decu „Voždovčićˮ sastavljeno je od vaspitača predškolskih ustanova Beograda, Dečijeg vrtića „Čika Jova Zmajˮ i već 20 godina radimo predstave za decu. Ovo je bila jedna predstava od 16 naših pozorišnih predstava koje izvodimo, a izabrali smo da prikažemo baš ovu da bismo na taj način deci približili našu tradiciju odnosno naše narodne bajke ‒ kaže vaspitačica Slavica Pavić.

Pavić dodaje da prilikom osmišljavanja predstava ona i njene kolege vode računa da budu pedagoški potkovane, da se deca ne uplaše, muzika bude dobra i ne previše jaka i da svaka predstava pre svega bude interaktivna jer tako i deca postaju učesnici u njoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + 5 =