ПУ „Буцкоˮ: Спремно дочекали нову радну годину и пожелели добродошлицу Буцкићима

Друштво

Нова школска, односно радна година почела је и у Предшколској установи „Буцкоˮ. Оно што је најбитније је да је почетком ове школске године знатно смањена листа чекања са које су уписана 89 малишана. На упис сада чека још деветнаесторо деце која су 2017. годиште. Према речима директора ове образовне установе, Душана Мијајловића, у току наредних неколико дана ПУ „Буцкоˮ добиће званично одобрење да отвори нову васпитну групу и запосли још два радника, тако да ће и ти малишани бити уписани.

Мијајловић истиче да ће ове године бити и неких новина, пре свега старије групе неће спавати а на тај начин ова установа ће покушати да се на време приближи и усклади са новим прописима и структуром модела предшколског образовања и васпитања који је симболично назван „Године узлетаˮ, а који ће се примењивати од 2021. године.

‒ Такође једна од новина је пилот пројекат у предшколској установи вођење електронске документације, односно електронског дневника и ми ћемо бити прва предшколска установа у Србији која води документацију на тај начин ‒ каже Мијајловић.

Наш саговорник додаје да је завршен и идејни план уређења дворишта ове предшколске установе, али да ће с обзиром да се ради о значајним новчаним средствима (око 200.000 евра), ПУ „Буцкоˮ морати да кроз пројекте тражи инвеститоре, како би двориште вртића могло комплетно да се уреди.

Иначе, од ове недеље креће се са адаптацијом деце на вртић, тако да ће нови полазници првих дана боравити по сат времена у вртићу, а у следећој недељи по два сата и на тај начин се полако продужава време боравка до спавања, односно док се деца не навикну и адаптирају на вртић.

Добродошлицу Буцкићима и успешну нову школску годину пожелели су и гости ПУ „Буцкоˮ, Позориште за децу „Вождовчићˮ, које је извело представу „Чардак ни на небу ни на земљиˮ и одушевио малишане.

‒ Позориште за децу „Вождовчићˮ састављено је од васпитача предшколских установа Београда, Дечијег вртића „Чика Јова Змајˮ и већ 20 година радимо представе за децу. Ово је била једна представа од 16 наших позоришних представа које изводимо, а изабрали смо да прикажемо баш ову да бисмо на тај начин деци приближили нашу традицију односно наше народне бајке ‒ каже васпитачица Славица Павић.

Павић додаје да приликом осмишљавања представа она и њене колеге воде рачуна да буду педагошки потковане, да се деца не уплаше, музика буде добра и не превише јака и да свака представа пре свега буде интерактивна јер тако и деца постају учесници у њој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 18 =