Акција чишћења реке Моравице

Друштво

Група грађана под називом „Шес каце” у недељу 28. марта организује чишћење дела реке Моравице. Акција ће се одржати поменутог дана са почетком од 10 сати а полазна тачка биће код бетонског моста на Бањици и одатле се креће ка Лептерији. Иницијатори акције су чланови удружења „Еко стража” и иста таква акција ће се истог дана одржати на 14 локација у Србији. Позивају се сви љубитељи природе да узму учешће у акцији, рукавице и џакови су обезбеђени, ко жели, може понети своје, воду и храну доносите сами.


− Драги љубитељи природе, људи развијене свести, природа нам даје живот, а како јој враћамо? Будите део ове масовне акције покренуте од стране Еко страже која диже свест о очувању животне средине и покреће градове широм Србије да се придруже и организују акције чишћења у својим местима, тако што ћете се придружити чишћењу своје реке Моравице. Долази нам лепо време, пролеће га доноси, на жалост раме уз раме са лепим временом долази и гомила ђубрета која се задржава на обалама наше реке чије чари уживамо и истом се поносимо.

Хајде да јој се одужимо и будемо још поноснији тако што ћемо је очистити и оживети,пробудити свест у људима о томе да разне врсте загађења могу изазвати разне поремећаје и обољења. Помозите себи и њој, дођите на чишћење Моравице! Дружите се са људима и лепим временом, наравно уз дистанцу. Учините нешто добро, поведите и децу, усадите им визију о чистој околини и навику да не остављају ђубре са собом − поручују организатори акције.


Општина Сокобања ће подржати ову акцију тако што ће обезбедити рукавице и џакове за одлагање смећа као и камион који ће сакупљено смеће одложити на депонију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − thirteen =