Првог дана Светосавских свечаности − Именовање Платоа Душана Ковачевића и свечаност поводом отварања Биоскопа „Моравица”

Друштво Култура

У среду 25. јануара 2023. године у оквиру Светосавских свечаности, Oпштина Сокобања, у сарадњи са Добротворним друштвом „Сава”, организује именовање Платоа Душана Ковачевића и свечаност поводом отварања мултифункционалног објекта културе − Биоскопа „Моравица”.

фотографија: Архива Сокопресс

Симболично откривање табле Платоа Душана Ковачевића поводом именовања платоа предвиђено је у атријуму завичајног музеја у 17 часова и 30 минута. Програм и свечана пројекција филма „Није лоше бити човек”, режисера и сценаристе Душана Ковачевића, предвиђени су за 18 часова.

фотографија: Архива Сокопресс

Општина Сокобања упутила је и званичан позив грађанима и сарадницима да присуствују овом великом догађају у културној историји Сокобање.

− И ове године општина Сокобања у великој мери учествује у организацији Светосавских свечаности, посебно због тога што је председник општине Сокобања др Миодраг Николић прошлогодишњи колачар, односно колачар на јубиларној 30. Светосавској академији и његови сарадници, сарадњу са Добротворним друштвом, извео на један виши ниво. Сама идеја о именовању Платоа Душана Ковачевића, који је вишенаграђивани писац и академик који својим ликом и делом оставља изузетан траг током писања историје српске културе, а истовремено је и дугогодишњи гост и пријатељ Сокобање, потекла је од Добротворног друштва „Сава”, што је актуелно општинско руководство, због свега наведеног, са задовољством прихватило − каже Оливера Денић, шеф кабинета председника општине Сокобања.

Због великог интересовања, у 21 час, ће бити и другог емитовања филма „Није лоше бити човек”, а посебна је част што ћемо имати прилику да приликом овог догађаја буде присутан и сам господин Ковачевић са својим сарадницима на филму.

Карте су у продаји од четвртка 19. јануара до среде 25. јануара 2023. године до 17 сати и 30 минута на билетарници Биоскопа „Моравица”. Цена карте је 300 динара.

Сав приход од продаје карата биће дониран у хуманитарне сврхе.

− Позивамо вас да, са својим драгим људима и сарадницима, учествујете у овом културном  и хуманитарном догађају и будете део писања културне историје Сокобање − стоји у саопштењу општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + six =