Izvlačenje parova, kup

Почиње фудбалски куп општине Сокобања

Друштво Спорт

Најстарији члан Извршног одбора Фудбалског савеза општине Сокобања Милија Миленковић данас је извукао парове за прво коло Општинског фудбалског купа. Извлачење парова за почетак овог такмичења, због епидемије ковида-19, обављено је на отвореном, испред просторија Фудбалског савеза општине Сокобања.

Утакмице првог кола, биће одигране у недељу, 9. августа, са почетком у 17:30, а извучени су следећи парови:

Ртањ (Врмџа) – Сокоград (Сокобања)
Јединство 1952 (Мужинац) – Палилулац (Шарбановац)
Младост (Ресник) – Слемен (Милушинац)
Слобода 2013 (Николинац) – Слога (Жучковац).

За куп се пријавило осам клубова, а данашњем извлачењу су присуствовали представници пет клубова.

– Кризни штаб Владе Републике Србије је 24. јула на седници донео одлуку да сва фудбалска првенства у Србији могу почети на време, односно да екипе могу да крену тренажни процес и да се припремају за своја првенства. У складу са тим је Фудбалски савез Општине Сокобања упутио захтев Кризном штабу општине Сокобања и они су на седници која је одржана 27. јула донели одлуку да и фудбалске екипе у Сокобањи могу да крену са тренинзима и да првенство Фудбалског савеза Општине Сокобања крене на време, односно 8. и 9. августа – каже Милан Гавриловић, председник Фудбалског савеза општине Сокобања.

Наш саговорник додаје да ће, након одиграног првог кола, бити организовано извлачење за полуфинале, које је предвиђено да се игра 15. и 16. августа, а финална утакмица ће се, већ по традицији, одиграти у Спортско-рекреативном центру 20. августа.

– Летњи прелазни рок је у току. Наиме, због епидемије вируса корона он је продужен и трајаће до 5. октобра, тако да и када крене првенство и општинске и окружне лиге клубови ће моћи да региструју играче – додаје Гавриловић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =