У средњој школи одржана друга радионица у оквиру пројекта „Критикујем, дакле мислим”

Друштво

У оквиру пројекта „Критикујем, дакле мислим” јуче је у Средњој школи „Бранислав Нушић” одржана радионица под истим називом. Теодора Трифић, ученица трећег разреда гимназије која са својим другарицама осмишљава и реализује радионице каже да овај пројекат има за циљ да укаже на значај критичког мишљења и колико је његов развој битан за целокупан живот, посебно за изградњу каријере. У оквиру ове радионице средњошколцима је о развоју и значају критичког мишљења у изградњу каријере, на основу свог личног искуства, говорила дипломирана глумица Јасмина Радовановић.

− Критичко мишљење код младих је генерално развијено с тим што има део оних код којих није па је њима лако манипулисати. Овакве радионице нам помажу да им ми укажемо на то да су они заправо несвесно манипулисани из дана у дан јер забораве да имају своје мишљење и да то мишљење има свој значај − рекла је Теодора.

Ово је друга радионица која је у сокобањској средњој школи организована у оквиру поменутог пројекта. Прва је, под називом „Да ли мислиш или не” реализована почетком јуна месеца у оквиру које су гимназијалке својим другарима практично показале како да свакодневно користе критичко мишљење.

Пројекат је део програма под називом „Млади у покретуˮ који организује Зајечарска иницијатива и Национална задужбина за демократију. Програм има за циљ да попуни јаз у формалном образовању, и помогне младим људима да постану активни и одговорни чланови друштва. Циљ програма је да се пружи подршка ђачким парламентима, да покрећу креативне и иновативне иницијативе које доприносе разумевању одговорног и активног учешћа младих у демократском животу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + twenty =