Промоција добровољног служења војног рока

Друштво

Центар Министарства одбране Зајечар јуче је у центру Сокобање организовао промоцију добровољног служења војног рока са оружјем. Мајор Бојан Миловановић заменик начелника Центра министарства одбране за локалну самоуправу Зајечар рекао је да сви заинтересовани за добровољно служење војног рока, могу да се пријаве непосредно у радним просторијама Центра Министарства одбране у Зајечару, Сокобањи, Књажевцу и Бољевцу а могу и путем е-управе.

− За време трајања добровољног служења војног рока са оружјем кандидатима је обезбеђено  новчано примање на месечном нивоу које износи отприлике око 45.000 динара. Поред тога, обезбеђена је адекватна здравствена заштита, накнада путних трошкова за долазак и за повратак након одслужења војног рока као и смештај, исхрана, војна одећа и обућа − рекао је мајор Миловановић.

О условима које кандидати морају да испуне говорила је референт војни службеник Милица Станојевић .

− Кандидат за добровољно служење војног рока и за војно стррчно оспособљавање за резервног официра треба да испуни опште услове а то је да је држављанин Републике Србије, да је оцењен способним за војну службу на основу извршених лекарских прегледа, да није правоснажно  осуђен на казну малолетничког затвора или безусловно на казну затвора због кривичног дела , да се не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, да није одслужио војни рок са оружјем и да има место пребивалишта на територији Републике Србије − рекла је она.

Поред свега наведеног, кандидат мора да има и завршене основне академске студије односно основне струковне студије од значаја за Војску Србије, да испуњава услове прописане за регруте који се упућују у посебне јединице Војске Србије и да не постоји безбедносни ризик у складу са резултатом претходно извршене безбедносне провере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 4 =