Приводе се крају радови на замени водоводних цеви

Друштво

Приводе се крају радови на замени водоводних цеви у улицама у насељу Подина и Градашница. Пројектом је обухваћено десет улица а извођач радова је ЈКП „Белосавац” из Жагубице. Овај посао се реализује у оквиру пројекта који општина Сокобања има са Министарством привреде а тиче се унапређења комуналне инфраструктуре у циљу унапређења туристичке понуде. У оквиру овог пројекта биће замењено око 3 километара азбесно-цементних цеви које, поред тога што су дотрајале, негативно утичу на здравље људи.

Како сазнајемо, реконструкција се врши у ова два насеља јер се овај део града убрзано развија последњих година а водоводне цеви у неким улицама у овом делу града нису мењане педесетак година а један део није ни имао адекватну водоводну мрежу већ је то решавано прикључцима из неких других улица што се одражавало на квалитет водоснабдевања.

У овој фази ради се замена водоводних цеви и раде се нови прикључци, међутим оно што успорава радове је чињеница да неки корисници немају прописано изграђене шахте.

Очекује се да ова фаза радова буде завршена до нове године, а након завршетка радова на замени цеви асфалтном подлогом биће санирана штета настала због копања и у неком наредном периоду када буде урађена и атмосферска канализација у овим улицама биће урађна нова асфалтна подлога.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 − two =