У суботу 1. јула Сеоске игре Спортског савеза Србије

Друштво Спорт

У суботу 1. јула на терену код школе у Жучковцу одржаће се Сеоске игре Спортског савеза Србије. Почетак игара је заказан за 10 часова.

Такмичари ће се надметати у 11 дисциплина и то: Мали фудбал, одбојка, шах, скок у даљ, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, обарање руку, народно рвање, полигон спретности и трка у џаковима.

Победник општинског такмичења имаће прилику да учествује на регионалним играма које ће се ове године одржати у Алексинцу. Победник регионалног такмичења избориће пласман на републичко. Месна заједница која победи на републичком такмичењу добија терен у свом селу од Спортског савеза Србије.

Сви такмичари добиће мајице у којима наступају на играма као и освежење и храну. Спортски савез општине Сокобања је обезбедио пехаре, медаље и дипломе за најбоље у свакој дисциплини, а Спортски савез Србије обезбеђује пехаре за прва три места у генералном пласману и лопте.

Из Спортског савеза Сокобање позивају све љубитеље спорта да у суботу 1. јула дођу у Жучковац на забаву и дружење и присуствују надметањима у дисциплинама које се ретко виђају на нашим просторима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =