Korona

Епидемиолошка ситуација у Сокобањи: Сваки други има упалу плућа

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања тренутно је 145 активних случајева заразе вирусом ковид-19. Број првих прегледа у ковид амбуланти је на истом нивоу као и претходних недеља, у једној смени се јави 30 до 40 пацијената са симптомима карактеристичним за корону. Што се тиче тежине клиничке слике, сваки други од 145 особа позитивних на ковид-19 има упалу плућа.

У Специјалној болници за неспецифичне плућне болести „Сокобања”, која је у ковид систему хоспитализовано је тренутно 173 пацијената, може се рећи из читаве Србије. Највише има пацијената из Београда 87, Сокобање 41, Неготина 15, Књажевца 13, Алексинца 12 и по једна особа из Ражња, Кладова, Бољевца, Приштине и Шапца. Пацијенти су са средњом и тешком клиничком сликом а опорављене су односно излечене и отпуштене 23 особе. Што се тиче особља, у овој здравственој установи, ковидом-19 заражено је 15 медицинских сестара, три лекара и два немедицинска радника.

− Примили смо на одређено време четири лекара, 14 медицинских сестара као и две спремачице. Поред тога лекари и сестре из Специјалне болнице „Озрен” и из сокобањског Дома здравља нам помажу у раду у што нам много значи − каже Весна Милановић, директорка Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести „Сокобања”.

Иначе, у Сокобањи је још увек на снази ванредна ситуација која је проглашена 18 новембра, када је донета уредба којом се одређују одговарајуће мере за спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19 као и услови, начин спровођења, извршиоци и средства за спровођење тих мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − thirteen =