Napredak

Рат депонијама – стигли нови контејнери, а ускоро и камион

Друштво

У прошлој години Јавно комунално предузеће „Напредакˮ, према сопственој евиденцији, очистило је 29 дивљих депонија широм општине и однета је 301 тона отпада. По речима директорице „Напреткаˮ Ане Вељковић, највише времена екипа се задржала у селу Ресник, где је била пет дана и очистила око 300 кубика отпада.

– Ове године планирамо да уклонимо 11 дивљих депонија. Проценили смо да ту има око 180 тона отпада и кренућемо средином јула у те активности – каже наша саговорница, истичући значај ових активности.

Када је у питању комунална хигијена не седи се скрштених руку. У покушају да се што спремније дочека летња сезона, када се очекује још већи број туриста, набављено је уз помоћ општине 55 нових малих контејнера који ће заменити дотрајале.

– Разместићемо на локацији које смо заједно са општинским инспектором утврдили. Радимо бетонирање постоља и направићемо и ограду са једном лепо осмишљеном декорацијом, где пружамо једну мотивациону поруку свим нашим грађанима да би требало да воде и они рачуна, подједнако као и ми, о хигијени града и да је чистоћа овога града на образу свих нас – каже Ана.

По њеним речима, уз помоћ оснивача, локалне самоуправе, предузеће ће набавити још један камион.

– Верујемо да ћемо ову сезону дочекати много спремније него прошле године и да ће наш град бити много чистији. Све остале активности које се тичу хигијене се врше редовно – поручује најодговорнија особа у овом сокобањском комуналном предузећу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + twenty =