Потписано 34 уговора за субвнеционисање пољопривреде

Друштво Пољопривреда

Данас су 34 пољпорпривредна произвођача потписали уговоре са општином Сокобања за субвенционисање пољопривредне производње у области говедарства, овчарства и козарстава и пчеларства. Према речима Владимира Миловановића ,заменика председника општине Сокобања, било је припремљено 38 уговора, четворо пољопривредника је било оправдано одсутно, па ће они уговоре потписати накнадно.

‒ Данас смо са још 752.000 динара, од 1.100.000 динара предвиђених последњим конкурсом, помогли пољопривредне произвођаче на територији општине Сокобања субвенционисаним средствима које смо определили из буџета. Као што знате, ми смо на скупштини одржаној 5. децембра 2018. године поновили конкурс за унапређење пољопривредне производње у области говедарства у износу од 400.000 динара, овчарства и козарстава 400.000 и пчеларства 300.000 динара ‒ каже Миловановић.

Он додаје да локална самоуправа издваја значајна средства за унапређење пољопривреде на територији сокобањске општине, не само кроз субвенције већ и бесплатним осемењавањем, као и формирањем задруга које ће удруживањем пољопривредника олакшати пласирање робе на тржишту и постизање задовољавајуће цене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =