Прилика за праксу у Бечу за сокобањске средњошколце

Друштво

Сокобањски средњошколци, ученици школе „Бранислав Нушићˮ имају мотив више да буду што боље ђаци у наредној години, јер ће они који буду најуспешнији по одређеним критеријумима део стручне праксе обављати и у Бечу. Сокобањска школа још једном је добила прилику да своје ђаке образује и у иностранству кроз Еразмус плус, један од највећих програма Европске уније. Путовање је планирано за пролеће наредне године, а средњошколци ће у престоници Аустрије провести скоро две недеље.

– Пре краја школске године баш нас је обрадовала та вест. Еразмус Плус – фондација Темпус је препознала наше напоре и оно што смо ми образложили у овом пројекту и ето други пут наша школа добија средства за финансирање таквог пројекта и други пут ће ученици наше школе моћи да усвоје ето нека нова знања, на други начин сагледају своју школу и она знања која стичу кроз школу, а пре свега да добију једно животно искуство – каже директорка школе Ана Милићевић.

У оквиру овог програма сокобањски ђаци путовали су већ у Италију 2021. године и тада је стручну праксу у Милану похађало 24 најбољих ученика смера кувар, хотелијер и финансијски администратор.

– Пошто се мења образовна структура код нас биће мало другачије ове године, али у сваком случају отприлике то је тај модел који је тада био успешан и биће успешан и сада – најављује директорка.

По њеним речима оваква пракса има велики значај за средњошколце јер на тај начин стичу више искуства, уче нешто ново, а добијају и европски признат сертификат који им, поред осталих бенефита, може користити и током студија, али и запошљавања у Србији и Европи.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 2 =