Prijem za najslavniju odbojkašku braću

Sport

Po mnogima najbolji srpski odbojkaši svih vremena, rođena braća Vladimir i Nikola Grbić juče su bili na prijemu u zdanju Skupštine opštine Sokobanja. Povod za prijem je početak rada odbojkaškog kampa koji se, drugu godinu zaredom, održava u Sokobanji, u hotelu „Moravica”.

Uz poštovanje svih preventivnih mera zaštite zbog korona virusa, na kojima Vladimir Grbić strogo insistira, očekuje se da će u narednih mesec dana kroz kamp proći više od 500 dece.

− Prošla godina je bila jako pozitivna, ove godine korona nas je malo sprečila da kamp dobije onu punu dimenziju koju znam da može. Hotel, tereni, akva-park i sve ono što Sokobanja pruža kao turističko mesto – nama je to i više nego dovoljno za uspešan rad − kaže Vladimir Grbić.

On se zahvalio svima koji su izašli u susret potrebama kampa i da je ta gostoprimljivost svih ljudi, meštana Sokobanje, doprinela da se organizatori i učesnici kampa osećaju kao kod kuće.

Ove godine je znatno manje dece iz inostranstva zbog nemogućnosti letova i otežanog ulaska u zemlju i karantina, pa će kamp biti popunjen decom iz Srbije. Takođe, ove godine je veće interesovanje dece iz Sokobanje u odnosu na prošlu godinu i ta činjenica govori da prisustvo kampa Vanje Grbića populariše odbojku kao sport u našoj opštini.

Prvobitni plan je bio da ove godine i Nikola Grbić uzme učešće u kampu i radi sa decom, ali je situacija sa korona virusom dovela do pomeranja obaveza mlađeg od braće Grbić, tako da će on u Sokobanji boraviti samo nekoliko dana.

− Ovo je jedan od načina da se ulaže u decu i da se stvaraju budući šampioni. Međutim, to ne znači da ako imate sto deteta na kampu da će bar deset biti u Super ligi. To je rizik sa kojim se mora računati. Naš posao je da toj deci prenesemo znanje i emocije, kao i ono što je nas privuklo ovom sportu sa nadom da će oni nastaviti da se bave odbojkom a koliko će biti u tome uspešni zavisi od njih samih − kaže Nikola Grbić.

Planirano je da kamp traje do 2. avgusta.

1 thoughts on “Prijem za najslavniju odbojkašku braću

  1. Braća Grbić jesu bili vrhunski igrači i medju najboljima,svaki na svojoj poziciji. Medjutim No 1 svih vremena, po zvaničnom rangiranju, na osnovu osvojenih trofeja je Ivan Miljković. Tako kažu zvanične tabele Svetske Odbojkaške F ederacije. Možda se ne složite i ne verujete. Proverite.!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − twelve =