Пријем за најславнију одбојкашку браћу

Спорт

По многима најбољи српски одбојкаши свих времена, рођена браћа Владимир и Никола Грбић јуче су били на пријему у здању Скупштине општине Сокобања. Повод за пријем је почетак рада одбојкашког кампа који се, другу годину заредом, одржава у Сокобањи, у хотелу „Моравица”.

Уз поштовање свих превентивних мера заштите због корона вируса, на којима Владимир Грбић строго инсистира, очекује се да ће у наредних месец дана кроз камп проћи више од 500 деце.

− Прошла година је била јако позитивна, ове године корона нас је мало спречила да камп добије ону пуну димензију коју знам да може. Хотел, терени, аква-парк и све оно што Сокобања пружа као туристичко место – нама је то и више него довољно за успешан рад − каже Владимир Грбић.

Он се захвалио свима који су изашли у сусрет потребама кампа и да је та гостопримљивост свих људи, мештана Сокобање, допринела да се организатори и учесници кампа осећају као код куће.

Ове године је знатно мање деце из иностранства због немогућности летова и отежаног уласка у земљу и карантина, па ће камп бити попуњен децом из Србије. Такође, ове године је веће интересовање деце из Сокобање у односу на прошлу годину и та чињеница говори да присуство кампа Вање Грбића популарише одбојку као спорт у нашој општини.

Првобитни план је био да ове године и Никола Грбић узме учешће у кампу и ради са децом, али је ситуација са корона вирусом довела до померања обавеза млађег од браће Грбић, тако да ће он у Сокобањи боравити само неколико дана.

− Ово је један од начина да се улаже у децу и да се стварају будући шампиони. Међутим, то не значи да ако имате сто детета на кампу да ће бар десет бити у Супер лиги. То је ризик са којим се мора рачунати. Наш посао је да тој деци пренесемо знање и емоције, као и оно што је нас привукло овом спорту са надом да ће они наставити да се баве одбојком а колико ће бити у томе успешни зависи од њих самих − каже Никола Грбић.

Планирано је да камп траје до 2. августа.

1 thoughts on “Пријем за најславнију одбојкашку браћу

  1. Braća Grbić jesu bili vrhunski igrači i medju najboljima,svaki na svojoj poziciji. Medjutim No 1 svih vremena, po zvaničnom rangiranju, na osnovu osvojenih trofeja je Ivan Miljković. Tako kažu zvanične tabele Svetske Odbojkaške F ederacije. Možda se ne složite i ne verujete. Proverite.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 18 =