Pretkvalifikacije za „Prvu harmoniku” sutra u Sokobanji

Društvo Kultura

Pretkvalifikaciono takmičenje za jubilarni 60. Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2023”, biće održano sutra u Sokobanji na Letnjoj pozornici „Vrelo” sa početkom u 11 časova.

Prijave su moguće i na dan takmičenja, na licu mesta, ili elektronskim putem na veb stranici: http://www.prvaharmonika.rs/

Takmičenje će se odvijati prema ovogodišnjim Propozicijama Festivala, koje su dostupne na istoj stranici.

Takmičari se nadmeću u izvođenju kompozicija različitih žanrova u sledećim starosnim kategorijama: petlići (do 10 godina), pioniri (od 10 – 12 godina), stariji pioniri(od 12 – 14 godina), mlađi juniori (od 14 – 16 godina), juniori (od 16 – 18 godina), seniori (od 18 – 30 godina), duet takmičara mlađih od 15 godina, i duet takmičara starijih od 15 godina. Pravo da se takmiče za titulu „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2023” imaju svi zainteresovani i to pod uslovima iz navedenih propozicija.

Takmičari koji su titulu Prva Harmonika Srbije – Sokobanja već osvojili u određenoj kategoriji ne mogu se ponovo takmičiti u istoj, ali se mogu takmičiti u kategoriji za starije uzraste, bez obzira da li im po godinama starosti pripadaju.

Finale 60. Međunarodnog festivala „Prva harmonika Srbije, Sokobanja 2023” održaće se od 08. do 10. avgusta 2023. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 4 =