OO SNS

ОО СНС о пољопривреди и селу – ове године издвојено 80 милиона, наредне и више

Друштво Политика

На данас одржаној конференцији за новинаре ОО СНС Сокобања разговарало се о улагању у село и пољопривреду. Грађанима се обратио Владимир Миловановић, председник општинског одбора СНС. Он је подсетио да је ове године, из општинског буџета, за пољопривреду и села опредељено 80 милиона динара, што је 10 посто укупног буџета општине. Највише новца утрошено је на процес комасације, око 30 милиона динара.

И ове године општина је финансирала осемењавање говеда које је било потпуно бесплатно за пољопривредна газдинства, а општина је у те сврхе издвојила 6.200.000 динара. За субвенције у области говедарства, свињарства, пчеларства, овчарства, воћарства издвојено је 5.650.000 динара.

‒ Ми смо ове године издвојили 10 посто укупног буџета за разлику од неких претходних власти које су издвајале само један посто за пољопривреду и села. Ми знамо да је и ових 80 милиона мало и покушаћемо да ту суму повећамо у наредној години. Али све ово не би било могуће без конекције са Владом Републике Србије и подршком коју имамо од председника Александра Вучића ‒ каже Миловановић.

Миловановић је позвао све пољопривредне произвођаче који до сада нису конкурисали за неку од субвенција да то учине јер конкурс траје до краја године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 16 =