Akcija Sesalac Tumba

Преко 200 планинара на традиционалној акцији клуба „Озренˮ

Друштво

Планинарски клубови из целе Србије и гости из словенског клуба „Жалецˮ протеклог викенда дружили су се у Сокобањи на традиционалној акцији „Сесалачка пећина – Тумбаˮ коју је организовао Планинарски клуб „Озренˮ. У прелепој и разноврсној планинарској стази уживала су 203 планинара из 18 клубова.

– ПК ‘Озрен’ је у најбољем светлу и на високо професионалном нивоу реализовао ову планинарску акцију републичког ранга и оправдано заслужио речи похвале свих учесника који су заједно са нама уживали на овој манифестацији. Сигурни смо да ће планинари, учесници акције, још дуго осећати у себи енергију овог поднебља, да ће слике природног окружења Сесалца трајати у њиховом сећању и да ће ведрина духа који нас је зближио, бити мотив да нам поново буду гости следеће године – поручују из Планинарског клуба „Озренˮ.

Планинарима су на располагању биле две стазе: велика у дужини од 16,5 километара, на успону од 730 метара и мала стаза, дугачка 11,5 километара на успону од 360 метара. Бездан, Тумбе, клисура Мађарске реке, Орли скок, Гребен стублине, Сесалачка пећина, само су неке од одредишних тачака на овом интересантном планинарском путовању.

Фото: ПК „Озренˮ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 18 =