Akcija Sesalac Tumba

Preko 200 planinara na tradicionalnoj akciji kluba „Ozrenˮ

Društvo

Planinarski klubovi iz cele Srbije i gosti iz slovenskog kluba „Žalecˮ proteklog vikenda družili su se u Sokobanji na tradicionalnoj akciji „Sesalačka pećina – Tumbaˮ koju je organizovao Planinarski klub „Ozrenˮ. U prelepoj i raznovrsnoj planinarskoj stazi uživala su 203 planinara iz 18 klubova.

– PK ‘Ozren’ je u najboljem svetlu i na visoko profesionalnom nivou realizovao ovu planinarsku akciju republičkog ranga i opravdano zaslužio reči pohvale svih učesnika koji su zajedno sa nama uživali na ovoj manifestaciji. Sigurni smo da će planinari, učesnici akcije, još dugo osećati u sebi energiju ovog podneblja, da će slike prirodnog okruženja Sesalca trajati u njihovom sećanju i da će vedrina duha koji nas je zbližio, biti motiv da nam ponovo budu gosti sledeće godine – poručuju iz Planinarskog kluba „Ozrenˮ.

Planinarima su na raspolaganju bile dve staze: velika u dužini od 16,5 kilometara, na usponu od 730 metara i mala staza, dugačka 11,5 kilometara na usponu od 360 metara. Bezdan, Tumbe, klisura Mađarske reke, Orli skok, Greben stubline, Sesalačka pećina, samo su neke od odredišnih tačaka na ovom interesantnom planinarskom putovanju.

Foto: PK „Ozrenˮ

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × 2 =