Предшколци и основци у оквиру „Дечје недељеˮ посетили председника општине

Друштво

Представници свих разреда сокобањске основне школе и предшколци вртића „Буцко” данас су у оквиру обележавања „Дечје недеље”, посетили председника општине Миодрага Николића који је за своје драге госте приредио пригодан пријем и поклоне у виду ранца и слаткиша.

Председник општине је најпре поздравио ученике и рекао им да је знање највеће благо, а предшколски и школски најлепши периоди у животу сваког човека.

– Најбитније је да ви из предшколског слушате своје васпитаче а ви из основне школе своје учитеље и наставнике као и своје родитеље и да учите како бисте сутра нешто постигли у животи – рекао је између осталог председник општине а затим позвао децу да они кажу шта им се допада, а шта не и какве примедбе имају када је школовање у питању, али и сама Сокобања.

Сви школарци су се у своје и име свих својих другова најпре захвалили председнику општине на бесплатним књигама које су добили ове године а председник општине их је још једном искрено обрадовао, рекаши да општина разматра чиме ће наградити најбоље ученике на крају ове школске године и да постоји могућност да уколико бесплатне књиге у великом броју буду очуване тако да их и наредна генерација може користити, да одлични ученици на крају ове школске године добију по бицикл.

Школарци су питали и да ли може да се постави већи број канти и контејнера, на шта је председник општине одговорио да управо са школом раде један пројекат о заштити животне средине где ће сви, дакле и најмлађи бити укључени јер није довољно само поставити канте и контејнере, већ најпре мора да се еколошка свест подигне на виши ниво.

И ове године, основци су тражили да се поставе ормарићи и добили oдговор да је већ у плану да они буду постављени у згради Старе школе. Поред тога ученици су рекли и да им треба још струњача у сали за физичко.

Буцкићи су питали председника општине чиме се играо кад је био мали и пожелели су да им се двориште вртића лепше уреди са више мобилијара и на крају су позвали председника општине да дође код њих у вртић на једно дружење.

Школарци су припремили и предали председнику пригодан поклон да га сећа на ово дружење, а сама манифестација „Дечја недеља”, биће обележена разним активностима и наредних дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 13 =