Predškolci i osnovci u okviru „Dečje nedeljeˮ posetili predsednika opštine

Društvo

Predstavnici svih razreda sokobanjske osnovne škole i predškolci vrtića „Bucko” danas su u okviru obeležavanja „Dečje nedelje”, posetili predsednika opštine Miodraga Nikolića koji je za svoje drage goste priredio prigodan prijem i poklone u vidu ranca i slatkiša.

Predsednik opštine je najpre pozdravio učenike i rekao im da je znanje najveće blago, a predškolski i školski najlepši periodi u životu svakog čoveka.

– Najbitnije je da vi iz predškolskog slušate svoje vaspitače a vi iz osnovne škole svoje učitelje i nastavnike kao i svoje roditelje i da učite kako biste sutra nešto postigli u životi – rekao je između ostalog predsednik opštine a zatim pozvao decu da oni kažu šta im se dopada, a šta ne i kakve primedbe imaju kada je školovanje u pitanju, ali i sama Sokobanja.

Svi školarci su se u svoje i ime svih svojih drugova najpre zahvalili predsedniku opštine na besplatnim knjigama koje su dobili ove godine a predsednik opštine ih je još jednom iskreno obradovao, rekaši da opština razmatra čime će nagraditi najbolje učenike na kraju ove školske godine i da postoji mogućnost da ukoliko besplatne knjige u velikom broju budu očuvane tako da ih i naredna generacija može koristiti, da odlični učenici na kraju ove školske godine dobiju po bicikl.

Školarci su pitali i da li može da se postavi veći broj kanti i kontejnera, na šta je predsednik opštine odgovorio da upravo sa školom rade jedan projekat o zaštiti životne sredine gde će svi, dakle i najmlađi biti uključeni jer nije dovoljno samo postaviti kante i kontejnere, već najpre mora da se ekološka svest podigne na viši nivo.

I ove godine, osnovci su tražili da se postave ormarići i dobili odgovor da je već u planu da oni budu postavljeni u zgradi Stare škole. Pored toga učenici su rekli i da im treba još strunjača u sali za fizičko.

Buckići su pitali predsednika opštine čime se igrao kad je bio mali i poželeli su da im se dvorište vrtića lepše uredi sa više mobilijara i na kraju su pozvali predsednika opštine da dođe kod njih u vrtić na jedno druženje.

Školarci su pripremili i predali predsedniku prigodan poklon da ga seća na ovo druženje, a sama manifestacija „Dečja nedelja”, biće obeležena raznim aktivnostima i narednih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 11 =