Предшколци и основци посетили председника општине

Друштво

У оквиру обележавања „Дечје недеље”, данас су предшколци вртића „Буцко” и представници свих разреда сокобањске основне школе посетили председника општине Исидора Крстића који је за своје драге госте приредио пригодан пријем у малој сали Општине Сокобања.

Крстић је најпре поздравио ученике и одмах на почетку најмлађима дао реч. Председника је занимало, шта је оно што им се не допада, шта би то променили, имају ли икакве примедбе када је школовање у питању, али и сама Сокобања, односно окружење у коме стасавају.

Ученици су, пре свега, истакли да би желели да у школи имају ормариће а такође и да се реновира зграда старе школе, уреди двориште и обогати фонд књига у библиотеци. Деца која похађају подручну школу у Мужинцу сматрају да у њиховој згради треба заменити подове.

Председник општине је рекао да је велика част и задовољство бити домаћин деци која размишљају на тако здрав и зрео начин. Он је додао да је локална власт већ у претходном периоду доста урадила, пре свега, када је реновирање зграде нове школе у питању и уједно најавио да ће за који дан почети уређивање и зграде старе школе. Крстић је истакао да ће локална власт размотрити све оно о чему су деца данас причала и истакла као битно и што пре кренути са реализацијом онога што су ученицима данас обећали.

‒ Ми као једна одговорна заједница морамо учинити све да деци створимо што боље услове за образовање и живот ‒ додао је он и уједно се захвалио просветним радницима и њима и деци пожелео пуно успеха у даљем раду.

На крају посете, предшколци ПУ „Буцко”, председнику општине даривали су слику, на којој су представили како виде свој вртић а он је деци уручио пригодне симболичне поклоне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 5 =