Обележен 21. јун – Дан општине Сокобања

Друштво

Данас је поводом Дана општине Сокобања одржана Свечана седница СО у конгресној сали хотела “Моравица”.

Седници су присуствовале многе званица међу којима и Народни посланик Републике Србије Драгана Костић, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, председник косовског управног округа Срђан Петковић, свештеници црквене општине Сокобања, представници побратимских општина Чока, Ариље , Мали Иђош, Звечан, Штрпце , Грачаница и Липљан, као и општина Мајданпек, Чајетина, Ражањ, Књажевац, Алексинац, Бољевац и Неготин и представници Министарства одбране Ниш и гарнизона Зајечар, представници РАРИС-а и ЕПС-а.

        

Најзаслужнијим појединцима, предузећима, установама и удружењима додељена су признања и плакете. Овогодишњи добитници плакета општине Сокобања су Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација, Тамара Грујић, ауторка емисије “С Тамаром у акцији” и Гарни хотел “Nataly Spa”. Похвалнице су додељене најуспешнијим спортистима, ученицима и наставницима.

Пуковник Ненад Марковић из Регионалног центра Министарства одбране Ниш овом приликом доделио је значке и захвалнице војницима из Сокобање који су у периоду од 2011. до 2015. године добровољно служили војни рок.

На крају Свечане седнице одржан је културно-уметнички програм у оквиру кога су наступили ученици одељења у Сокобањи Основне музичке школе “Владимир Ђорђевић” Алексинац и Дечији хор “Соколићи”. Седницу је званично отворио Драгољуб Јевтић председник Скупштине општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =