Predsednik opštine Sokobanja zamolio građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite

Društvo Zdravlje

Imajući u vidu da se i u Sokobanji, kao i u ostalim gradovima širom naše zemlje, epidemiološka situacija pogoršava, Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja, obratio se građanima opštine Sokobanja.

On je ovom prilikom najpre izneo podatke o broju obolelih od korone na teritoriji naše opštine istakavši da od 29. oktobra pa zaključno sa jučerašnjim danom, 5. novembrom na teritoriji opštine Sokobanja, zvanično je registrovano 14-oro pacijenata pozitivnih na kovid-19. Od toga, troje imaju upalu pluća, jedan pacijent se nalazi na bolničkom lečenju i da nema preminulih. Pored toga predsednik Nikolić je zamolio sve meštane naše opštine a pre svega vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih radnji da se pridržavaju propisanih mera zaštite, koje jedine u trenutnoj situaciji mogu sprečiti dalje širenje zaraze.

− Ono što bih zamolio naše ugostitelje i vlasnike trgovinskih radnji, je da poštuju preventivne mere koje se primenjuju radi suzbijanja infekcije izazvane virusom kovid-19. U narednom periodu pojačaće se inspekcijski nadzor tako što će republička i lokalna inspekcija u saradnji sa našom policijom obilaziti lokale i vršiti nadzor. Apelujem na sve građane da poštuju sve propisane mere u cilju suzbijanja epidemije kovid-19. Ukoliko je potrebno za sve nedoumice u vezi pomenutih preventivnih mera, građani se mogu obratiti nama u opštini a sve informacije o merama suzbijanja virusa kovid-19 mogu pronaći i na sajtu opštine Sokobanja − rekao je predsednik Nikolić.

Predsednik opštine Sokobanja, ovom prilikom, ukratko je naveo i najbitnije mere kojih se građani trebaju pridržavati u narednom periodu. Pre svega ugostitelji moraju obezbediti fizičku distancu između stolova na udaljenosti od 2 metra i na otvorenom i u zatvorenom prostoru kao i sredstva za dezinfekciju prostora, opreme, uređaja, pribora, nameštaja a na svakom stolu i sredstvo za dezinfekciju ruku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 9 =