Председница СО: Поносна на социјални карактер Буџета, опозиција незаинтересована за јавну расправу

Друштво Политика

Данијела Васиљевић, председница Скупштине општине Сокобања, рекла је да је Седница на којој се усваја буџет најважнија седница јер се доноси стратешки важан документ на основу кога функционише општина и све фирме и установе и јавна предузећа. Она је истакла да је поносна на све који су радили на овом буџету.

– Осим тога што настављамо пројекте који су започети и послове који су се показали као добри, настављамо и оно што чини социјални каратер а то је пре свега субвенционисање превоза, цене боравка деце у вртићу, реална цена је 33.000 динара, ми субвенционишемо 85%, за прво дете родитељ плаћа 5.000 динара за друго је мања цена док се за треће дете не плаћа боравак у вртићу. Врло сам поносна што ће се ове године средства усмерити на локални акциони план запошљавања на самозапошљавање. То је програм који раде заједно општина са Националном службом за запошљавање. Дакле, они који желе да отворе сами своју фирму ће након што прође конкурс у Националној служби за запошљавање пар месеци након тога моћи да конкуришу овде. То је једна од мера активне политике запошљавања на коју сам стварно поносна и надам се да ће показати одличне резултате – навела је она.

Председница Скупштине општине Сокобања Данијела Васиљевић је истакла да је Нацрт буџета општине Сокобања био предмет јавне расправе 15 дана, а да нико из опозиције није био заинтересован да узме учешће у поменутој јавној расправи.

– Након вишемесечних разговора са директорима фирми и након прекопруке Министарства финасија, ми смо предложили нацрт буџета, позвали грађане да изврше увид у тај Нацрт буџета и морам да изразим огромно незадовољство јер се током ових петнаест дана током којих је сваки грађанин, свако удружење, привредни субјекат, политичка странка имала прилику да дође у радно време када су сви ту који раде на нацрту буџета, поставе питање, дају предлог, уложе примедбу, нико од њих није појавио ни на сам дан јавне расправе 5. марта. Ја сам и данас рекла да су своју прилику имали и нису искористили и то је за мене, посебно када се ради о странци која је дуго у политичком животу овог места, разочаравајуће – истакла је председница Скупштине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + twelve =