Potpisano još 22 ugovora za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Društvo Poljoprivreda

Opština Sokobanja je ovogodišnjim budžetom opredelila 6 i po miliona dinara za direktna davanja u poljoprivredi. Do sada je podeljeno oko četiri miliona. Juče je u okviru trećeg preseka u maloj sali opštine Sokobanja potpisano još 22 ugovora sa nosiocima poljoprivrednih gazdinstva sa teritorije opštine Sokobanja i to iz oblasti govedarstva, ovčarstva, svinjarstva,kozarstva, pčelarstva, plasteničke proizvodnje, voćarstva a potpisani su ugovori i za subvencionisanje kamate poljoprivrednih kredita.

Prema rečima Gorana Dudića, savetnika za poljoprivredu, vrednost svih ugovora je 1.220.076 dinara. Sa subvencionisanjem poljoprivredne proizvodnje nastaviće se i u narednom periodu prema planu i utvrđenoj dinamici. Do kraja oktobra važe konkursi za subvencije iz oblasti govedarstva, ovčarstva, svinjarstva,kozarstva, pčelarstva, plasteničke proizvodnje, dok će konkursi iz oblasti voćarstva i subvencionisanja kamate poljoprivrednih kredita važiti do 5. decembra.

Predrag Milosavljević iz sela Resnik dobio je subvencije za plasteničku proizvodnju u iznosu od 51.000 dinara. Milosavljević se bavi hidroponskom proizvodnjom jagoda, ima 2 hiljade sadnica i oko 800-900 kilograma roda. Prema njegovim rečima ovo je prva godina kako je konkurisao za subvencije i veoma je zadovoljan.

Ugovore je, nakon potpisivanja, poljoprivrednicima uručio Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 19 =