Потписано још 22 уговора за субвенционисање пољопривредне производње

Друштво Пољопривреда

Општина Сокобања је овогодишњим буџетом определила 6 и по милиона динара за директна давања у пољопривреди. До сада је подељено око четири милиона. Јуче је у оквиру трећег пресека у малој сали општине Сокобања потписано још 22 уговора са носиоцима пољопривредних газдинства са територије општине Сокобања и то из области говедарства, овчарства, свињарства,козарства, пчеларства, пластеничке производње, воћарства а потписани су уговори и за субвенционисање камате пољопривредних кредита.

Према речима Горана Дудића, саветника за пољопривреду, вредност свих уговора је 1.220.076 динара. Са субвенционисањем пољопривредне производње наставиће се и у наредном периоду према плану и утврђеној динамици. До краја октобра важе конкурси за субвенције из области говедарства, овчарства, свињарства,козарства, пчеларства, пластеничке производње, док ће конкурси из области воћарства и субвенционисања камате пољопривредних кредита важити до 5. децембра.

Предраг Милосављевић из села Ресник добио је субвенције за пластеничку производњу у износу од 51.000 динара. Милосављевић се бави хидропонском производњом јагода, има 2 хиљаде садница и око 800-900 килограма рода. Према његовим речима ово је прва година како је конкурисао за субвенције и веома је задовољан.

Уговоре је, након потписивања, пољопривредницима уручио Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 13 =