Potpisano 34 ugovora za subvnecionisanje poljoprivrede

Društvo Poljoprivreda

Danas su 34 poljporprivredna proizvođača potpisali ugovore sa opštinom Sokobanja za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje u oblasti govedarstva, ovčarstva i kozarstava i pčelarstva. Prema rečima Vladimira Milovanovića ,zamenika predsednika opštine Sokobanja, bilo je pripremljeno 38 ugovora, četvoro poljoprivrednika je bilo opravdano odsutno, pa će oni ugovore potpisati naknadno.

‒ Danas smo sa još 752.000 dinara, od 1.100.000 dinara predviđenih poslednjim konkursom, pomogli poljoprivredne proizvođače na teritoriji opštine Sokobanja subvencionisanim sredstvima koje smo opredelili iz budžeta. Kao što znate, mi smo na skupštini održanoj 5. decembra 2018. godine ponovili konkurs za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u oblasti govedarstva u iznosu od 400.000 dinara, ovčarstva i kozarstava 400.000 i pčelarstva 300.000 dinara ‒ kaže Milovanović.

On dodaje da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za unapređenje poljoprivrede na teritoriji sokobanjske opštine, ne samo kroz subvencije već i besplatnim osemenjavanjem, kao i formiranjem zadruga koje će udruživanjem poljoprivrednika olakšati plasiranje robe na tržištu i postizanje zadovoljavajuće cene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − two =