Потписан уговор са „Агро Ртњем” за подстицаје у говедарству

Пољопривреда

Општина Сокобања потписала је уговор са Земљорадничком задругом „Агро Ртањ”, која подразумева пружање услуга бесплатног осемењавања у говедарству. Локална самоуправа је ове године издвојила значајна средства за субвенционисање пољопривредне производње кроз разне мере помоћи пољопривредним произвођачима, а једна од њих јесте и унапређење генетског потенцијала сименталске расе у говедарству кроз меру вештачког осемењавања.

Право на бесплатно осемењавање у говедарству имају сва регистрована пољопривредна газдинства са територије наше општине.

Први пут у општини Сокобања, а највероватније и шире, биће спроведена оваква мера, каже Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

˗ Наша жеља је да све пољопривредне произвођаче помогнемо на неки начин, да у ова тешка времена савладају проблеме и да им производња буде што рентабилнија ˗ додао је Крстић.

Поред тога, општина Сокобања је ове године први пут определила и новчана средства у износу од 800.000 динара за субвенционисање камате и других трошкова за пољопривредне кредите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + nineteen =