Поново мере због короне

Друштво

Због поновног повећања броја заражених корона вирусом, Штаб за ванредне ситуације донео је следеће одлуке. У свим затвореним просторима у јавним предузећима и установама обавезно је ношење заштитних маски. За спровођење ове мере одговорни су послодавци. Испред свих предузећа и установа обавезно је постављање дезо-баријера и мерење телесне температуре. При уласку у просторије јавне намене, као и у ресторане и кафе барове, обавезна је дезинфекција руку. Радници угоститељских објеката, ресторана, кафе барова, као и трговинских радњи, маркета, обавезни су да носе заштитне маске и рукавице.

Налаже се ЈКП „Напредак” Сокобања да врши појачану дезинфекцију јавних површина са тежиштем на прилазима Дому здравља, Предшколској установи „Буцко”, као и на „мермерном шеталишту” и зеленој пијаци. Oбавезно је ношење заштитних маски у продавницама, трговинским радњама и јавном превозу.

Sokobanja

Налаже се станодавцима са територије општине Сокобања да поставе дезо-баријере испред улаза у стамбени простор, као и средства за дезинфекцију руку. Препоручује се држање физичке дистанце у односу на друге, избегавање окупљања већег броја људи у затвореном простору, као и коришћење заједничких просторија за рекреацију, одмор и организовану исхрану. Јавној установи Спортско-рекреативни центар „Подина” Сокобања даје се сагласност за одржавање манифестације „Спортске игре младих Сокобања 2020”, као и за почетак рада аква-парка, уз примену свих позитвних мера Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД 19 Владе Републике Србије.

Све манифестације и скупови на отвореном простору, у организацији удружења грађана и савета месних заједница са територије општине Сокобања, могу се одржати само уз примену свих позитвних мера Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД 19 Владе Републике Србије.
Контролу над спровођењем донетих мера ће вршити надлежни инспекцијски органи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 1 =