Поетско-музичко вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић одушевило публику

Друштво

Како је било синоћ на поетско-музичкој вечери са Мирјаном Бобић Мојсиловић, најбоље говори чињеница да су уметницу три пута враћали на бис и молили је да не иде са сцене. Осамдесет дивних минута проведених уз стихове песама из књиге „Обећао си ми” и уз музичку подршку Срђана Ђорђевића на гитари.

На самом почетку вечери, Мирјана истиче да књиге нису превазиђене, да поезија није запостављена, да им се вредност није умањила и то је оно што је најбитније. А онда је кренула да говори стихове својих песама енергично, емотивно, сентиментално, а јако, најјаче. Свака њена песма је једна прича, дирљива, али и питка. Стихове казује на начин којим публику увлачи у своје песме и свако од нас постаје актер те приче, тера нас на размишљање, на самопреиспитивање, а многи се и препознају у њеним кратким стиховима са спорадичном римом. Са друге стране, ауторка каже да је већина песама на неки начин аутобиографска и да осликава њен богати унутрашњи свет, у који смо и ми јуче на тих осамдесет минута утонули, тај свет ипак тако познат и препознатљив већини нас.

Уметница каже да се песме пишу у самоћи и да нико не пише о оном ко је ту већ оном ко је постојао у прошлости, кога не можеш више имати, или о неком ко ће доћи, али никада о оном које сада присутан. Она истиче да је уметност живљења комбинација реалности и маште. Користи ироничне и духовите асоцијације, говорећи о неким бившим љубавима и садашњим жељама.

Мирјана истиче да је уметност светланце у тами, а да је поезија највиши њен облик. Збирка песама „Обећао си ми” по којој је названо и ово поетско-музичко вече први пут је објављена 2019. године.

Након поетске вечери Мирјана Бобић Мојсиловић је потписивала свој роман „Сазвежђе свитаца”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 6 =