Podržimo: Rudar trči za porodice nastradalih kolega

Društvo

Rudarska solidarnost nije samo fraza, već i stvarnost. A rudari su ljudi jakog karaktera i velikog srca. To dokazuje i Đorđe Živanović iz Sokobanje koji je najavio za prvi april, dan prošlogodišnje nesreće u Rudniku „Sokoˮ, Humanitarni maraton pod nazivom „Kupi Đoletove kilometreˮ od Aleksinačkog Rudnika do sedišta RMU „Sokoˮ. Start je u 8 časova i 30 minuta, a po objavljenom planu Đorđe bi trebao na cilj da stigne oko 13 časova.

Ovaj rudar, koji i sam zarađuje za život u jami, imao je i ličnu tragediju kada je 16. januara 1998. godineo ostao bez oca, koji je tada stradao u Rudniku „Sokoˮ.

‒ Motivisan sam zbog toga što sam ja kao mali ostao bez roditelja kada je bila prethodna rudarska nesreća, to me je najviše motivisalo. Nadam se da će ova akcija biti uspešna. Želeo bih da se odazove što veći broj ljudi, jer znam da je teško kada osoba izgubi člana porodice, pogotovo kada je to glava porodice ‒ objašnjava Đorđe.

Đorđe Živanović u slobodno vreme trči i uz pomoć svog hobija želi da pomogne porodicama nastradalih rudara. Novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro račun 325-9500800002074-35, sa pozivom na broj 89.

U prošlogodišnjoj nesreći, koja se desila 1. aprila u jutarnjim satima, u Rudniku „Sokoˮ poginulo je osam rudara, od kojih je šest sa područja opštine Aleksinac, i po jedan sa područja Sokobanje i Trgovišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + five =