MTB

Идемо даље – прича живи: Одржан други МТБ Меморијал Александар Петковић Петко

Друштво

Јуче је у Сокобањи одржан други МТБ Меморијал посвећен Александру Петковићу Петку у организацији СРУБ Сокобања, Сокобањског еколошког друштва и Планинарског друштва Оштра Чука. Домаћин овогодишњег Меморијала била је МЗ Ресник испред чије су се летње позорнице у раним јутарњим часовима окупили бициклисти и планинари, како би дан провели возећи и шетајући по природи и на тај начин се још једном присетили пријатеља Александра Петковића Петка.

MTB

 

За бициклисте су ове године спремљене две стазе, дужине 21 и 45 километара, западном страном планине Озрен. Планинари су имали на располагању стазу дужине 12 километара која их је водила дуж лепота овога подручја.

– Што се тиче околности, времена и саме конфигурације терена, кад је реч о дужој стази, било је изузетно тешко. Она мања је била намењена за почетнике и креативце, да виде и заволе тај брдски бициклизам. С обзиром да смо два пута одлагали меморијал, баш због временских услова, ми смо на тим стазама имали негде око 30 возача бицикала. Што се тиче планинара био је исто тако приближан број. Ове стазе које смо прошли, остаће у понуди Туристичке организације Сокобање као званична туристичка понуда, тако да то отприлике радимо најбоље што можемо и радимо свим срцем… За нашег Петка – каже за наш портал Милан Бабић један од организатора.

MTB

Планинари и они коју су решили да овај дан проведу у лепоти шумских стаза и онога што нуди ова страна Озрена, већ на почетку летња позорница и околина, оставила је леп утисак. Лепи видиковци, манастир Јерменчић са својом чесмом, пропланци који откривају планину Ртањ из сасвим другачије перспективе, били су само један део ове пешачке авантуре.

– Са планинарске стране није било блата. Сви су изашли без проблема. Није било напорно и тешко. Лагано смо ишли и уживали у природи. Један стварно леп и опуштен дан – каже Младен Антић, председник ПД „Оштра Чукаˮ.

Домаћини овогодишњег меморијала из МЗ Ресник за све учеснике и посетиоце припремили су бесплатан ручак, пасуљ, како би се возачи и планинари окрепили приликом повратка. На терену код школе одиграна је ревијална фудбалска утакмица између ФК Требича и ФК Младост из Ресника.

MTB
Вечерњи сати су онај завршетак и кулминација целог овог дана. Пред великим бројем посетиоца, бициклиста, планинара и пријатеља наступили су група Хидроген и Риф Бенд који су нас подсетили да панк и рок музика још увек трају.

MTB

Из организације поручују: „Идемо даље – Прича живи. Видимо се следеће године на трећем МТБ Меморијалу посвећеном нашем пријатељу и брату Александру Петковићу Петкуˮ.

MTB

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 12 =