Почело пријављивање за пописиваче на предстојећем попису пољопривреде

Друштво Пољопривреда

Објављен је Јавни позив (конкурс) за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава, за потребе Пописа пољопривреде Србије 2023. Сви заинтересовани за рад у Попису у својству пописивача могу да се пријаве до 21. августа до 20 часова.

Попис пољопривреде у Србији спровешће се од 1. октобра до 15. децембра, а планирано је да у њему учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора, који ће бити ангажовани од 1. октобра до 22. децембра.

Кандидат заинтересован за посао пописивача треба да има држављанство Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, стечено најмање трогодишње средње образовање, као и да није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак. Такође, потребно је знање рада на рачунару и могућност приступа интернету током ангажовања.

Пре почетка пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце, по нивоима.

Кандидати за пописиваче могу да се пријављују искључиво попуњавањем електронске пријаве, а биће рангирани на основу података из пријаве о општини у којој имају пријављено пребивалиште или боравиште и остварених бодова. Ранг листа пријављених кандидата за пописиваче, по општинама, објавиће се 22. августа на сајтовима – stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Више информација у вези са конкурсом можете наћи и на званичном сајту Општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − seventeen =