Почели „Сокобањски медицински даниˮ

Друштво Здравље

Стручни скуп „Х Сокобањски медицински даниˮ у организацији Специјалне болнице „Сокобањаˮ, отворен је јуче и трајаће до недеље 15. октобра. Овогодишњи симпозијум посвећен је јубилеју 45 година рада ове здравствене установе, сазнајемо од в.д директора Иване Филиповић.

˗ Овај датум обележићемо кроз тродневни скуп који окупља интернисте, кардиологе, пулмологе и дечије пулмологије. Кроз три национална семинара „Кардиологија – јуче, данас, сутра”, „Актуелности у дијагностиковању и лечењу плућних болести код одраслихˮ и „Новине у дечијој пулмологији и рехабилитацијиˮ, обрадићемо веома занимљиве теме ˗ рекла је Филиповић.

Специјална болница за неспецифичне плућне болести у Сокобањи подигнута је 1987. године. Наследник је шпитаља који је изграђен 1837. године и носилац је сокобањског здравственог туризма. За 45 година свог постојања и успона Специјална болница је постала симбол лечилишта у коме су превенција, лечење и рехабилитација у служби оспособљавања и подучавања квалитетном и пуном животу какав је једино достојан човека.

Учеснике стручног скупа, међу којима су и еминентни професори попут директорке Института Нишка Бања проф.др Марине Дељанин Илић, доајена српске кардиологије професора Стевана Илића и директора клинике за кардиологију Универзитетског клиничког центра Ниш професора доктора Томислава Костића у име организатора поздравила је специјалиста интерне медицине др Ивана Филиповић, в.д. директора Специјалне болнице „Сокобањаˮ.

˗ Данас имам велику част да вам се обратим у име Специјалне болнице „Сокобањаˮ са места вршиоца дужности директора установе уз коју сам расла, која ме школовала и у којој радим 21 годину, а која слави свој 45 рођендан. Изузетна је привилегија и одговорност што се данас обраћам вама од којих сам учила и вама са којима сам учила, вама са којим рарадим и са којима свакодневно делимо све и учимо једни од других ˗ рекла је између осталог Филиповић.

Скуп је званичнио отвори и присутне поздравио председник општине Сокобања Миодраг Николић.

˗ Драго ми је да су Сокобањски медицински дани оволико посећени и да је пријављен велики број радова, упркос паузи од три године, која је наступила због ковида. Осим тога драго ми је и што данас Општина Сокобања и Специјална болница Сокобања имају један нераскидив спој који тежи напретку и унапређењу здравственог и туризма у општине. Желим вам да се наредних дана едукујете и дружите, али ии да искористите ово лепо време и обиђете Сокобању ˗ рекао је Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =