Почела подела меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима

Друштво Пољопривреда

Подела меркантилног кукуруза, добијеног као донација на Конкурсу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде сточарима из општине Сокобања, почела је данас. Планирано је да данас, уколико услови дозволе, буде подељено пристиглих 65 тона.

 

– У првој тури смо ми као Пољопривредна стручна служба у сарадњи са локалном самоуправом и Бравоксом из магацина Платичево превезли 82 тоне и 700 килограма. Сутра ће бити нова тура и највероватније ћемо у зависности од тога да ли локална самоуправа има неке друге обавезе, да у петак или током следеће недеље наставимо са поделом – каже Драган Колчић, директор ПССС Књажњевац.

То је само део припадајућих количина које ће, захваљујући Општини Сокобања, бити допремљене до стоваришта Бравокс. Локална самоуправа је обезбедила превоз и уштедела пољопривредницима транспортне трошкове.

– У сокобањској општини је укупно прошло тај конкурс 166 пољопривредних произвођача са укупним бројем грла од 896, односно 208 тона кукуруза треба да се преузме. Ми смо сада, значи прва смо општина у Србији која је уз помоћ локалне самоуправе, Пољосервиса из Књажевца организовала то и преузели смо већ први контигент кукуруза од 84 тоне – каже Горан Дудић, помоћник председника општине Сокобања за пољопривреду.

Он објашњава да је у петак преузет кукуруз, који је данас дељен. Садашња подела показаће којом ће динамиком моћи да тече преузимање ове хране . Припадајуће количине данас су преузимала и четири већа села, а у петак ће се највероватније наставити са испорукама.

Иначе, на Конкурсу ресорног министарства сточари су могли да конкуришу за доделу 240 килограма меркантилног кукуруза по грлу, као помоћ због прошлогодишње суше.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 5 =