Хуманост садашњих и бивших средњошколаца

Друштво Здравље

Средња школа „Бранислав Нушић” је данас још једном показала да није само установа која стручно образује кадрове, већ да у њој стасавају и млади хумани људи, спремни да помогну другима. У просторијама ове школе одржана је акција добровољног давања крви у којој су узела учешће 72 давалаца, од којих је 14 особа први пут подарило течност која живот значи. Три лица, иако су желела да дарују крв, нису испуњавала услове.

‒ Одзив је заиста добар. Поред ученика Средње школе у којој данас гостујемо и реализујемо, ту су и остали даваоци. Има доста младих људи и то је оно што обележава ову акцију. Чим постану пунолетни и могу да дају крв,они се, заиста, у великом броју се прикључују акцији. Имамо добру сарадњу са Средњом школом, радимо редовно промоцију давалаштва у школи, приближавамо им се на тај начин, што смо овде у њиховим просторијама и то даје добре резултате ‒ каже Милица Миленковић, секретар Црвеног крста Сокобања.

Већ неколико година, најмање једном годишње, СШ „Бранислав Нушић” у сарадњи са ЦК Сокобања организује акцију добровољног давања крви.

‒ Црвени крст Сокобања и Завод за трансфузију крви Ниш буду гости наше школе и двострука је добит такве акције. Са једне стране омогућили смо Црвеном крсту простор у коме могу да изведу своју акцију, а оно што је можда још и битније, јесте та промоција давалаштва крви међу младима, пре свега средњошколцима. Драго ми је да има доста ђака који се одазову,а и оних који су некада били наши ђаци. Ево, данас су дошли да поново дају крв ‒ каже Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + sixteen =