Počela 25. Umetnička kolonija „Sokograd”

Društvo Kultura

Otvaranjem izložbe slika sa prošlogodišnje kolonije, u maloj galeriji Legata, sinoć je počela 25. Umetnička kolonija „Sokogradˮ. Organizator kolonije je Narodna biblioteka „Stevan Sremac”. Jelena Stojanović, vd direktora ove kulturne ustanove, kaže da će deset likovnih umetnika do subote 20. novembra stvarati dela inspirisana Sokobanjom.

− Jako mi je drago što se kolonija nakon godinu dana pauze nastavlja i što je ovo 25. po redu, dakle jedan mali jubilej jer četvrt veka nije malo − rekao je Momir Armuš, profesor likovne kulture u penziji i član Saveta kolonije.

Izložbu je otvorio predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, koji je svim učesnicima poželeo da u narednim danima uživaju u Sokobanji a organizatorima se zahvalio na još jednoj uspešno organizovanoj koloniji. Nikolić je istakao da je zbog epidemiološke situacije održavanje kolonije prošle godine izostalo a da je iz istog razloga ove godine pomerana jer je najpre bilo planirano da se održi u maju, pa u avgusti, oktobru i napokon je uspešno organizovana ovog meseca.

− Kao lekar, posebno mogu da poručim da ukoliko je neko od učesnika preležao kovid, srednje tešku ili tešku formu, Sokobanja će mu kao savršena za postkovid oporavak prijati, dakle izlazite što više i nadišite se svežeg vazduha − istakao je predsednik opštine.

Domaćin slikarima već po tradiciji je hotel „Moravicaˮ, u kome su učesnici smešteni, a na raspolaganju imaju i improvizovani atelje u kome stvaraju svoja dela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − four =