Vrmdza-fest-naslovna

Пењачи из Холандије, Француске и Чешке на фестивалу у Врмџи

Друштво Спорт

Други фестивал спортског пењања „Climbing fest Врмџа 2019” одржан је протеклог викенда у Врмџи. Организатор манифестације је МЗ „Врмџа” у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања из Ниша, под покровитељством Општине Сокобања. Ове године учествовало је близу 70 пењача из свих делова наше земље, а било је и учесника из Чешке, Холандије и Француске, па је и овогодишњи фестивал имао међународни карактер. Пењалишта „Девојачки камен”, „Николин камен” и „Оравичке куле” са укупно 70 смерова за пењање била су прави изазов за учеснике.

Макс Вендел из Холандије каже да се на прошлогодишњем фестивалу први пут пењао у природи и да је са задовољством дошао и ове године.

‒ Стене су прелепе, људи који се баве тиме су направили одличне смерове. Људи код којих смо смештени су веома гостољубиви и труде се да нам стално буду на услузи ‒ рекао је Вендел.

Vrmdža-penjački-festival

Бојан Рељић из Београда, члан ПК „Земун” такође је други пут на фестивалу у Врмџи.

‒ Ове године немамо среће са временом, а све остало је на врхунском нивоу. Одушевио нас је камп, ту је доста људи присутно из пењачке заједнице. Ми смо долазили током прошле године неколико пута у приватној режији јер је ово веома добро пењалиште и долазићемо и убудуће. Има смерова за све категорије пењача, од почетника до оних искуснијих и мислим да је пењалиште савршено за развој пењача ‒ каже Рељић.

Vrmdza

За све учеснике био је организован бесплатан камп, а у понуди је био и смештај у кућама локалних мештана по приступачним ценама. За врме трајања фестивала био је обезбеђен бесплатан ручак за све учеснике.

‒ Захвалио бих се свима који су помогли у припреми и реализацији овогодишњег фестивала, нашем суорганизатору проф. др Данијелу Станковићу са Факултета за спорт и визичко васпитање из Ниша и покровитељу, Општини Сокобања ‒ рекао је Славиша Крстић, председник МЗ „Врмџа”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + nineteen =