Osnovna škola „Mitropolit Mihailo” obeležila svoj dan

Društvo

Osnovna škola „Mitropolit Mihailo” juče je proslavila svoj 187. rođendan. Dan škole obeležen je u sportskoj sali. Nakon pozdravnog govora direktorke Tanje Gligorijević održana je prezentacija svih aktivnosti ove obrazovne ustanove u prethodnom periodu. Sokobanjska škola obeležava svoj dan 14. oktobra zato što je na taj dan mitropolit Mihailo, čije ime ova obrazovna ustanova nosi, hirotonisan za episkopa.

− Ove godine Dan škole obeležavamo na jedan skromniji način u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Što se tiče samog rada škole, trenutno radimo po prvom, osnovnom modelu, dakle deca normalno idu u školu i nadamo se da ćemo tako i završiti ovu školsku godinu − kaže Tanja Gligorijević, direktorka Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”.

Gligorijević dodaje da je Osnovna škola „Mitropolit Mihailo” u fazi realizacije i mnogih projekata, posebno ističući zajednički projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoj i Ministarstva zaštite životne sredine pod nazivom „Uloga učenika u zaštiti životne sredine”. Realizacija ovog projekta je planirana za period od oktobra 2021. do aprila 2022. godine, a učenicima će biti ponuđene različite aktivnosti u okviru tema koje se tiču zaštite i očuvanja prirode, održivog razvoja i upravljanja otpadom, zaštite vode i zemljišta, vazduha i ozona, klimatskih promena kao i zaštite od nejonizirajućih zračenja i buke.

− Protokol o saradnji između pomenutih ministarstava potpisan je 29. septembra i naša škola je jedna od 29 škola u Srbiji koja je ispunila kriterijume i stekla uslov za učešće u ovom pilot projektu zajedno sa Opštinom Sokobanja i civilnim sektorom − ističe naša sagovornica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 12 =