Основна школа „Митрополит Михаило” обележила свој дан

Друштво

Основна школа „Митрополит Михаило” јуче је прославила свој 187. рођендан. Дан школе обележен је у спортској сали. Након поздравног говора директорке Тање Глигоријевић одржана је презентација свих активности ове образовне установе у претходном периоду. Сокобањска школа обележава свој дан 14. октобра зато што је на тај дан митрополит Михаило, чије име ова образовна установа носи, хиротонисан за епископа.

− Ове године Дан школе обележавамо на један скромнији начин у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Што се тиче самог рада школе, тренутно радимо по првом, основном моделу, дакле деца нормално иду у школу и надамо се да ћемо тако и завршити ову школску годину − каже Тања Глигоријевић, директорка Основне школе „Митрополит Михаило”.

Глигоријевић додаје да је Основна школа „Митрополит Михаило” у фази реализације и многих пројеката, посебно истичући заједнички пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развој и Министарства заштите животне средине под називом „Улога ученика у заштити животне средине”. Реализација овог пројекта је планирана за период од октобра 2021. до априла 2022. године, а ученицима ће бити понуђене различите активности у оквиру тема које се тичу заштите и очувања природе, одрживог развоја и управљања отпадом, заштите воде и земљишта, ваздуха и озона, климатских промена као и заштите од нејонизирајућих зрачења и буке.

− Протокол о сарадњи између поменутих министарстава потписан је 29. септембра и наша школа је једна од 29 школа у Србији која је испунила критеријуме и стекла услов за учешће у овом пилот пројекту заједно са Општином Сокобања и цивилним сектором − истиче наша саговорница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =